Bedrijf bouwt nostalgische woonwagens

Woonwagenbewoners kunnen weer gaan reizen. Tenminste, als het aan Willem en Theo Steinbach uit Asten ligt. Vier maanden geleden begonnen zij hun bedrijf Nostalgia Wagenbouw, op een industrieterrein in Helmond. Daar bouwen ze met zijn tweeën traditionele houten woonwagens. De weg daarheen duurde vijf jaar, maar vader en zoon zijn apetrots op wat ze bereikt hebben.

Strijd tegen uitsterfbeleid in Farmsum

Familie Van Klinken uit het Oost-Groningse Farmsum vecht een verbeten strijd tegen het uitsterfbeleid van de gemeente Delfzijl. Het terrein waar zij staan telt acht standplaatsen, maar zeven daarvan staan al zeventien jaar leeg. Op een van de lege vakken heeft zoon Jacob nu een woonwagen gezet, hij wil met zijn gezin graag naast zijn ouders wonen, hij trekt het niet in een huis. Maar de gemeente Delfzijl wil geen nieuwe bewoners op de woonwagenlocatie. Onbegrijpelijk en onacceptabel, vindt de familie Van Klinken.
Ook in het veel zuidelijker gelegen Landgraaf worden vakken onbruikbaar gemaakt, terwijl kinderen van de bewoners er graag willen staan. Bart Kerstens vecht al twintig jaar voor meer standplaatsen in zijn gemeente. En hoewel hij vaak procedures won, leverde zijn vechtlust bitter weinig op. 'Ze willen ons gewoon laten uitsterven.'

Dijkse Boys verloochenen hun wortels niet

Na jaren van opbouw speelt voetbalvereniging Dijkse Boys in de Hoofdklasse B van de zondagamateurs. Ze bezetten nu de tweede plaats en de eerste vier gaan aan het eind van het seizoen over naar de nieuwe Topklasse.De 'trots van woonwagenkamp Helmond' stoomt op naar het hoogste niveau amateurvoetbal.

Tony, allround audiovisueel kunstenaar

Janny - alias Tony - Steevens (29) uit Leiden groeide in drie jaar tijd uit tot allround audiovisueel kunstenaar. Hij is regisseur, producer, cameraman, scenarioschrijver en rapper. Zijn videoclips moeten mensen vermaken of een boodschap meegeven. Zoals de clip Caravan, over discriminatie van reizigers.

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863