“Binding met club is terug op het kamp”

Voetbalclub WKE ’16 (Woonwagen Kamp Emmen) heeft de weg naar boven in geslagen. Hun standaardelftal werd eind april met overmacht kampioen in de Drentse 5e klasse E, de laagste amateurklasse. “Niet meer - zoals voorheen - veel spelers van buitenaf aantrekken, maar met eigen talenten de komende jaren zo goed mogelijk presteren. Dát is ons doel”, zegt voorzitter Harm Bakker van WKE'16.

Marisca Verspaget: wereldkampioen karate

De 37 jarige Marisca Verspaget is geboren in het Brabantse Valkenswaard.  Op tweejarige leeftijd verliet ze met haar ouders het woonwagenkampje om op het grote centrum in het Limburgse Sittard te gaan staan. Enkele jaren geleden is ze verhuisd naar het Belgische Maaseik, waar ik een opmerkelijk sportverhaal te horen kreeg. (foto: Rob Oostwegel)

Keepster Angela Christ aan de top met oranje

De 26-jarige PSV/FC Eindhoven-keepster Angela Christ staat aan de vooravond van een groot avontuur. Met het Nederlandse team neemt ze deze zomer voor het eerst in de voetbalgeschiedenis van ons land deel aan het wereldkampioenschap voor vrouwen. Angela, telg uit de familie Pruijmboom, blikt terug en kijkt vooruit.

Boksende zussen zijn (inter)nationale toppers

Ooit meedoen aan de Olympische Spelen. Dat is het grote doel van twee boksende zussen van 14 en 18. De talentvolle Friezinnen behoren in hun leeftijdsklasse tot de  (inter)nationale top. Iedere zaterdag krijgen ze privétraining van oud-bokswereldkampioen Raymond Joval. Daarnaast maken ze wekelijks veel trainingsuren in de loods naast hun woonwagen.

Goud op het komende EK

Ze is een van de topscorers van het nationale vrouwenteam ijshockey, heeft wedstrijden over de hele wereld gespeeld en is desalniettemin pas 18. Toch praat Mieneke uit Den Haag heel relaxed over haar sport en maakt zelfs een bescheiden indruk. “IJshockey is echt alles voor me.”

Wereldkampioen Nieky Holzken maakt zijn droom waar

Bijna vijf jaar geleden stond Nieky Holzken ook in Het Wiel. Hij vertelde toen over zijn droom om wereldkampioen kickboksen te worden. Die droom heeft hij waargemaakt. Zaterdag 21 december versloeg hij Joe Valtelli in Tokio, in de finale van het honderdduizenddollartoernooi van de grootste kickboksbond in de wereld.


Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863