“Blij dat de kinderen straks een vak hebben”

De eerste fase van de uitbreiding van de Rijswijkse Molenhof is een feit. Vier splinternieuwe woonwagens gingen er in de nacht van 21 op 22 mei op de dieplader om uiteindelijk te landen op evenzoveel nieuw aangelegde standplaatsen. In december moet de herinrichting van de Molenhof helemaal rond zijn. Het centrum, nu 15 standplaatsen, heeft dan een complete metamorfose ondergaan en zal plaats bieden aan 24 huishoudens.

“Er ging een wereld voor mij open”

Bijna zestig jaar had Jansje (64) moeite met lezen en schrijven. Tot ze op een dag besloot dat het genoeg was geweest en zich aanmeldde bij de Stichting Lezen en Schrijven. Onder leiding van juffrouw Carry ging ze enthousiast aan de slag op het Nova College in Haarlem. Er ging een wereld voor haar open. Vandaag de dag is ze druk met het behartigen van de belangen van laaggeletterden.

“Soms ben ik bang dat de geschiedenis zich weer gaat herhalen.”

Onder grote belangstelling werd 19 mei 2014 herdacht dat precies 70 jaar geleden vanuit kamp Westerbork 245 Sinti en Roma naar Auschwitz-Birkenau werden gedeporteerd. Van hen overleefden 213 personen het zogeheten 'Zigeunerlager' niet. Onder hen familieleden van Annie Mirosch: getrouwd, moeder van 2 kinderen, en medeoprichtster van het Roma Monument in Drachten. In Het Wiel vertelt ze over het relaas van haar familie en haar bezorgdheid over de toegenomen hardheid in de maatschappij. "Soms ben ik bang dat de geschiedenis zich weer gaat herhalen."

Verder in Het Wiel:

Woonwagenrecht: cameratoezicht en filmen
Bewoners Westkollendam staan, op één na, achter Oranje
Van oud-ijzerhandelaar naar ontspanningscoach
Bewoners Deutersestraat doen aangifte

 

Delen op social media

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863