In verzet tegen uitsterfbeleid

Twee woonwagens staan er nog op de eens 15 standplaatsen tellende locatie in Wapenveld, gemeente Heerde. De overige standplaatsen liggen begraven onder een lentegroen grastapijt. Voorgoed? Niet als het aan de familie Goudsmit ligt, die zich nu al sinds jaar en dag verzet tegen het uitsterfbeleid van de gemeente. Zoon Philip vecht een soort gelijk gevecht uit in Elburg: ook daar worden standplaatsen opgeheven, ondanks dat de vraag ernaar groot is.

Keepster Angela Christ aan de top met oranje

De 26-jarige PSV/FC Eindhoven-keepster Angela Christ staat aan de vooravond van een groot avontuur. Met het Nederlandse team neemt ze deze zomer voor het eerst in de voetbalgeschiedenis van ons land deel aan het wereldkampioenschap voor vrouwen. Angela, telg uit de familie Pruijmboom, blikt terug en kijkt vooruit.

Utrechtse jongeren in actie

Sinds eind maart staan zo’n elf caravans aan de rand van het Maximapark in Vleuten geparkeerd. Het is een demonstratie van jonge Utrechtse woonwagenbewoners die een plekje willen in de stad . “Ik ben in de wagen geboren en wil daarin blijven ook”, zegt Dientje Huussen.

Verder in Het Wiel:

Johan van Schijndel (10) ambassadeur voor zieke kinderen
Een stok gezocht om een hond te slaan: campingeigenaresse jaagt huurster weg
Sinti en Roma eindelijk stem bij verdeling tegoeden rechtsherstel WO II
Over de grens: Zweden
Fotoreportage: reizigersplein Leiden krijgt gestalte
En verder natuurlijk onder meer: familieberichten, muziek, Diena’s dinner en Liefs van…

Delen op social media

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863