Bewoners woonwagencentrum Hoorn aan het lijntje gehouden

De bewoners van de Bobeldijkerweg voelen zich aan het lijntje gehouden door de gemeente Hoorn en woningcorporatie Intermaris. Al meer dan tien jaar wordt hen keer op keer herinrichting van het centrum en nieuwe huisvesting beloofd. Maar tot op de dag van vandaag wonen bewoners er in al lang afgeschreven (huur)wagens.

Marisca Verspaget: wereldkampioen karate

De 37 jarige Marisca Verspaget is geboren in het Brabantse Valkenswaard.  Op tweejarige leeftijd verliet ze met haar ouders het woonwagenkampje om op het grote centrum in het Limburgse Sittard te gaan staan. Enkele jaren geleden is ze verhuisd naar het Belgische Maaseik, waar ik een opmerkelijk sportverhaal te horen kreeg. (foto: Rob Oostwegel)

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, flik dat ook bij Ceessie niet

Cees Rossen uit Zierikzee is 67 en al 54 jaar scharensliep in Middelharnis. In zes weken doet hij een rondje over zijn eiland, Goeree-Overflakkee. Voor particulieren slijpt hij dan scharen, messen en tuingereedschap. Eigenlijk is hij met pensioen, maar hij peinst er nog niet over zijn zelfgefabriceerde slijperskar aan de kant te zetten. Daarvoor doet hij het nog "te graag". (foto: Erik van der Hoeven)

Natuurtalent Matheu Hinzen vertolkt André Hazes

Omdat zijn moeder hem bij een castingbureau had ingeschreven, raakte Matheu Hinzen (9) uit Weert verzeild op de filmset van ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Deze film, die dit voorjaar overal in de bioscoop draaide, trok meer dan 300.000 bezoekers en verschijnt in september op dvd. (foto: Jasmine de Vries)

Verder in Het Wiel:

In memoriam Klompen Jan (Schneider): markant voorvechter van de rechten van woonwagenbewoners
Woonwagenrecht: Grootschalige controle-acties op woonwagencentra
Altijd weer die vooroordelen…
Tonny’s column: scharensliep
En verder natuurlijk familieberichten, muziek, Diena’s Dinner en Liefs van…

Delen op social media

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863