Settela en Willy – het geheim van de Heksenberg

Een groot deel van de nu Limburgse familie Steinbach heeft de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. Tot aan 1943 woonden veel Steinbachs op het woonwagenkamp aan de voet van de Heksenberg in Heerlen. Bijna niemand was van het bestaan van het kampje op de hoogte, ook de redactie van Het Wiel niet. Amateurhistoricus Rob Hendrikx heeft er een boek en een tentoonstelling aan gewijd.

Nel Bauer (72) schrijft biografie

Het leven van Nel Bauer (72) is niet over rozen gegaan. Ze verloor haar vader al als jong meisje en heeft in de loop van haar leven afscheid moeten nemen van vele dierbaren die vaak veel te jong stierven, waaronder haar kleinkind Petra. Om alles te verwerken, maar vooral ook om vooroordelen over woonwagenbewoners te doorbreken, schreef Nel een biografie over haar leven. Met de hulp van kleindochter Kelly Lorsé en van Davine Gerlag.

Er is vraag naar chic

Het is net 10 uur. Maar het eerste bankstel is al verkocht bij Driehoek Meubelen in Amsterdam. Eigenaar Danny Verheijen kent deze klanten. “Dit is het derde bankstel dat ze bij ons kopen, in 25 jaar.” Ook woonwagenbewoners waren vanaf het begin vaste klant bij Driehoek.

Verder in Het Wiel:

Geen mantelzorgwoning bij woonwagens: discriminatie?
Musicaldebuut Romy Monteiro in The Bodyguard
Sfeerimpressie 3 dagen woonwagenfestival
Frankrijk: het grootste land in Europa waar nog gereisd wordt
Woonwagenbewonersvereniging Gouda start procedure over standplaatstoewijzing
En verder natuurlijk familieberichten, muziek, Diena’s Dinner en Liefs van…

Delen op social media

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863