Oplevering vernieuwde woonwagenlocatie Rijswijk

W15_7_opening_Rijswijk_Molenhof-vernieuwd-foto-René-VerlegMolenhof Rijswijk vierde een klein feestje. De oplevering van de 24 nieuwe standplaatsen, met 22 nieuwe huur- woonwagens, vond enkele dagen voor Sinterklaas plaats. De groen- en speelplek op het centrum moet nog worden ingericht. Maar dat komt wel goed daar in de gemeente Rijswijk. (foto: René Verleg)

Rechtspraak woonwagenzaken 2010-2015

Woonwagenadvocaat Sjoerd Jaasma sluit het jaar 2015 af met een kort overzicht van de belangrijkste uitspraken over woonwagens en woonwagenlocaties in de afgelopen vijf jaar. Aan bod komen uitspraken van rechters  over de bedrijfsloodsen in Waalre, de waardebepaling van een standplaats, woonwagen en juridisch eigendom, uitsterfbeleid, en tot slot huurbescherming.

De ongelijkheid van het Bibob-beleid

Heeft het College voor de Rechten van de Mens koud uitgesproken dat gemeenten discrimineren door een uitsterfbeleid te voeren voor standplaatsen, duikt er weer een nieuwe kwestie op die riekt naar discriminatie: het Bibob-beleid van sommige gemeenten. Dit keer aangezwengeld door Janus Blouw uit Hoorn, die een wel heel speciale behandeling kreeg toen hij een vergunning aanvroeg voor het bouwen van een nieuwe wagen. En Hoorn is niet de enige gemeente met aparte Bibob-regels voor woonwagencentra.

De passie van… miniatuurman Janus

Eigenlijk staat Janus nog altijd versteld van zichzelf. En anders zijn vrouw Jennet wel, die hem de creativiteit niet toedichtte om zelf miniatuur woonwagentjes te maken. Toch hebben, sinds wat kort voor de zomervakantie begon als een soort weddenschap, heel wat wagentjes het licht gezien in huize Pruijmboom.

Verder in Het Wiel:

Kerstgroeten van Django Wagner
Column Tonny Pruymboom
Ja, ik wil: de bruiloft van Sylvana en Bambino
Hoe gaat het nu met….Heerde en Hoorn
Foto’s woonwagenkamp Groenendaal in Roosendaal 1661 – 1966
Diena’s kerstdinner
Muziek uit de wagen: Bertha Verbeek en Ancora

Ook de ontwikkelingen rond woonwagenstandplaatsen, gemeentelijk beleid, jurisprudentie en nog veel meer nieuws volgen? Neem dan nu een abonnement op Het Wiel.

Delen op social media

Meer weergeven »

Copyright © Het Wiel 2016 - Alle rechten voorbehouden. Het Wiel, Postbus 595, 3700 AN Zeist. Tel. 030-2933863